dropship kartel

[Video] Cara Buat Iklan Berbayar di Instagram @ InstaAds

Alhamdulillah bermula 1 Oktober 2015, akses kepada Instagram Ads atau iklan berbayar di Instagram telah dibuka kepada semua bisnes.

Ini merupakan antara peluang yang ditunggu-tunggu oleh ramai usahawan online yang ingin mencuba channel lain selain daripada Facebook.

Walaupun Instagram Ads dilancarkan secara rasmi pada 1 Oktober 2015 untuk semua bisnes, fungsi ini masih sedang di ‘roll out' pada semua akaun.

Sebab itulah ada yang dah dapat akses dan ada yang belum.

Kepada yang belum dapat akses, jangan sedih. InsyaAllah tak lama lagi ada lettew~

Cara Buat Iklan Berbayar di Instagram

Alhamdulillah, disebabkan saya dapat akses kepada InstaAds aka IG Ads ini agak awal (pada 2 Oktober 2015), saya dah berjaya buat beberapa iklan untuk ‘test run' features terbaru ini.

Saya kongsikan dengan anda dalam video percuma selama 29 minit 46 saat di bawah:

  1. Apa itu Instagram Ads
  2. Jenis-jenis iklan yang boleh dibuat di Instagram
  3. Contoh rupa iklan di Instagram
  4. Tiga pilihan cara untuk buat iklan di Instagram
  5. Tips dan trick yang anda boleh guna

Selamat menonton & semoga bermanfaat!

Perlukan Panduan Yang Lebih Lengkap?

Untuk membuat iklan di Instagram, anda perlu mahir menggunakan Power Editor.

Selain itu, anda juga perlu ada ilmu-ilmu di bawah memandangkan InstaAds guna platform yang sama dengan Facebook Ads:

  1. Setting untuk Audience Targeting
  2. Pemilihan Budget
  3. Jenis-jenis Bidding @ Optimization
  4. Cara Analisa Prestasi Iklan

Kalau anda inginkan panduan lengkap yang mudah difahami, saya syorkan anda untuk mendapatkan Pakej Video Power Editor yang sudah dimuat turun oleh lebih daripada 2,000 orang usahawan online di Malaysia.

 Saya takde buat kelas khas tentang Instagram Marketing, tapi saya akan cover topik tentang InstaAds dalam Kelas Advance saya

Ada Belajar Sesuatu Daripada Video Ini?

Saya harap anda belajar sesuatu daripada perkongsian saya kali ini.

Sila klik butang Like & Share supaya ilmu yang saya kongsikan ini boleh memberi manfaat kepada lebih ramai orang.

Terima kasih & jumpa lagi!

Nak Video Panduan Facebook Ads Terkini? Percuma Sahaja!

Hanya Masukkan Nama & Alamat Emel Anda Dan Klik Butang 'Download Sekarang!'

artikel berkaitan

32 thoughts on “[Video] Cara Buat Iklan Berbayar di Instagram @ InstaAds”

  1. Salam tuan..facebook saya di PC masih tiada function untuk instagram tu..macam mana nak buat bagi ada?
    Di power editor juga tiada function insta ads itu..

    1. Salam Tuan,

      Fungsi InstaAds masih sedang di roll out oleh FB. Dijangkakan hujung bulan baru semua orang dapat akses.

      Boleh check di Power Editor dari semasa ke semasa.

      Terima kasih

  2. alhamdulillah terima kasih tuan Firdaus. memang mencari tutorial beriklan di insta ni. akhirnya ada juga insan berhati mulia yang share. dan syukur juga saya memang dah dapatkan tutorial PE dari tuan 🙂

  3. Terima kasih tuan untuk panduan video yang menarik ini. Saya agak teruja dengan result yang ditunjukkan oleh Instagram Ads. Rasa macam nak cuba juga untuk kempen akan datang.

  4. ilmu yang bermanfaat diberi dengan percuma..hihi..Semoga tuan dimurahkan rezeki dan berda dalam payung rahmat allah swt.

  5. Terima kasih En Firdaus. Sungguh bermanfaat video yg dipaparkan. Semoga Allah merahmati En dan harapnya dapatlah saya menghadiri kursus2 yg ditawarkan.
    Terima kasih sekali lagi.

  6. Mantop tu…Lepas ni ramai yang akan mula buat akaun IG….
    Terima kasih keran kongsikan caranya …banyak masa diperlukan untuk siapkan video ni…Ohsem bro..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nak Video Pemasaran Facebook Percuma?

Nak Video Pemasaran Facebook Percuma?

Masukkan details anda di bawah untuk muat turun pakej video percuma daripada saya.

You have Successfully Subscribed!

Shares
Scroll to Top