facebook_pixel
Instagram Marketing

4 Tips Mudah Untuk Tingkatkan Jualan di Instagram

Ada buat bisnes guna Instagram?

Atau mungkin anda sedang plan nak cuba buat bisnes di Instagram?

Ini ada 4 tips mudah yang anda boleh guna untuk tingkatkan jualan anda.

4 Cara Mudah Untuk Tingkatkan Jualan Bisnes di Instagram

4 Tips Tingkatkan Jualan di Instagram

Tips ini saya dapat daripada Tuan Ismail Arsad, seorang ‘Sifu' Instagram Marketing yang sudah membantu lebih daripada 2,000 usahawan di Instagram.

Tips #1 – Bina Followers IG Yang Targeted

Di Instagram, tak perlu kejar nak followers yang ramai, tapi fokus untuk dapatkan targeted followers.

Bina followers sendiri, TRIBE sendiri.

Biar sedikit, tapi kalau mereka setia dengan anda, value per customer tu lebih tinggi.

Sebab tu penting jaga dan tapis siapa followers anda.

Ingat, kualiti lebih penting daripada kuantiti.

Tips #2 – Gambar Wajib Memukau

Instagram tak sama macam Facebook.

Bila guna Instagram, orang akan tengok gambar dulu baru tengok apa anda tulis (bahasa lain dia, caption).

Jadi pastikan anda guna gambar yang betul memukau.

Gambar yang mampu untuk tarik perhatian mereka untuk berhenti dari scroll ke bawah.

Anda cuma ada 3 saat untuk tarik perhatian mereka.

Tips #3 – Hashtags Yang Betul

Walaupun nampak simple, tapi sebenarnya ada banyak benda yang anda boleh manipulate atau gunakan dengan ‪Hashtag aka #tags‬ ni.

Kalau nak IG anda keluar bila orang buat carian dalam Instagram, anda kena guna Hashtag yang betul.

Ada banyak lagi kegunaan lain Hashtag dalam Instagram. Antaranya adalah untuk branding.

Tips #4 – Caption Yang Menarik & Jelas

Bila guna Instagram untuk pemasaran, caption ni ibarat sokongan pada gambar.

Caption adalah ayat iklan yang menceritakan mesej yang kita nak sampaikan melalui gambar tersebut.

Jadi ianya perlulah menarik & jelas.

Jelas bermaksud ianya mudah difahami.

Ada Belajar Sesuatu?

Ada belajar sesuatu daripada perkongsian ringkas kali ini?

Cuba jaga 4 elemen ini dulu dan lihat bagaimana impaknya pada jualan anda.

Nak Lebih Banyak Tips, Teknik & Strategi?

Kalau anda berminat nak belajar lebih banyak tips, teknik & strategi untuk kuasai pemasaran di Instagram, saya suka syorkan anda DVD di bawah.

Cara Buat Bisnes di Instagram & Naikkan Follower

DVD ini mengandungi 13 topik yang dibahagikan kepada 18 modul (boleh rujuk senarai di bawah).

  1. Asas Bisnes di Instagram
  2. Bina Profil Bisnes di Instagram
  3. Followers
  4. Teknik Naikkan Followers (ada 9 teknik menarik)
  5. Strategi Unfollowing
  6. Strategi Posting
  7. Strategi Hashtag
  8. Pengurusan Database
  9. Follow Automatik
  10. Cara Post Berjadual
  11. Cara Buat Instagram Ads
  12. Cara Gandakan Duit di IG
  13. Bonus Roadmap Bisnes IG
Selain daripada modul di atas, Tuan Ismail Arsad juga menyedia Support Group untuk siapa yang mendapatkan DVD tersebut.

Untung ke untung?

Berminat? Klik butang di bawah untuk membuat tempahan.

Tempah Cara Buat Bisnes di Instagram

7 Comments

  1. Fahmi
  2. Mohd Faishal

Leave a Comment

Nak Video Pemasaran Facebook Percuma?

Nak Video Pemasaran Facebook Percuma?

Masukkan details anda di bawah untuk muat turun pakej video percuma daripada saya.

You have Successfully Subscribed!

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah dan kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain!

Shares