Nak Buat Website Tapi Takde Idea Bagaimana Nak Bermula?

Izinkan saya bimbing anda untuk siapkan website anda dalam masa tak sampai 24 jam (dengan kos tak sampai RM100)!

Terima kasih & tahniah kerana buat keputusan yang bijak untuk mula bina website anda sendiri, bukan bergantung dengan Facebook / Instagram sahaja!

Sekarang dah tahun 2017!

Kalau anda masih nak buat bisnes sekadar di FB & IG, memang susah bisnes anda nak bertahan apatah lagi nak pergi jauh.

Facebook sendiri expect iklan FB Ads akan mula tepu bermula pertengahan tahun ini.

Maksudnya...

Persaingan akan semakin sengit dan kos iklan yang akan semakin mencanak naik.

Anyway, anda sekarang berada di tempat yang betul sebab anda dah memilih untuk belajar bina website anda sendiri.

Kenapa Anda Perlu Ada Website Sendiri?

Kalau anda masih tertanya-tanya soalan di atas, ini jawapannya.

Bila anda dah ada website...

  • Itulah kedai online anda yang sebenar; anda ada kuasa penuh nak buat apa saja di website anda (takde risiko tetiba nak kena flag atau unpublish).
  • Website anda boleh keluar dengan percuma di Google bila orang search tentang produk @ bisnes anda.
  • Anda ada pilihan untuk tarik trafik ke kedai anda menggunakan Facebook, Google, Instagram, Twitter, dan macam-mana lagi. Kalau akaun kena flag pun, anda tak perlu pening kepala.
  • Paling penting, bisnes anda akan nampak profesional dan lebih diyakini.

"Cepatlah! Saya Tak Sabar Nak Siapkan Website Saya..."

Sabar kawan...

Saya faham anda memang dah tak sabar nak dapatkan Pakej Video Panduan Cara Setup Website guna WordPress. 

Tapi saya nak terangkan sikit lagi. Boleh?

Zaman sekarang nak buat website sangat mudah; tak perlu tau coding ataupun bahasa programming.

Ada banyak platform untuk anda buat website dengan mudah dan juga murah.

Salah satu yang paling famous dan digunapakai oleh 58.9% website ialah WordPress.

Dengan WordPress, anda boleh buat macam-macam jenis website. Antaranya:

  • Blog
  • eCommerce (ala-ala Lazada dan Zalora tu...)
  • Minisite (seperti yang anda sedang baca ini)
  • Squeeze Page untuk kumpul database prospek (seperti di link ini)
  • Forum
  • Membership site
  • Dan baaaaaaanyak lagi!

Paling best, WordPress ni free jer!

Serious Nak Belajar Cara Buat Website Guna WordPress?

Alhamdulillah saya ada rakam 6 video selama 2 jam 8 minit untuk bantu anda belajar asas cara bina website guna WordPress.

InsyaAllah dengan menonton keenam-enam video ini, anda boleh siapkan website anda dalam masa tak sampai 24 jam dan dengan kos bawah RM100.

"Eh, Awak Ni Siapa?"

Maaf, lupa nak kenalkan diri!

Nama saya Firdaus Azizi.

Saya adalah trainer dan pengarah urusan FA Marketing Sdn Bhd.

Kepakaran saya adalah membantu usahawan-usahawan untuk memulakan bisnes secara online dengan teknik dan strategi yang terbukti berkesan supaya anda boleh mendapat hasil dalam masa yang pantas, dengan kos yang minima.

Saya mula buat bisnes online pada tahun 2010 dan aktif berkongsi ilmu melalui blog, kelas dan video sejak tahun 2013.

Senang cerita,

  • Saya hanya ajar apa yang saya sendiri buat sejak 2010 lagi, yang terbukti berkesan.
  • Saya dah lama berkongsi ilmu dengan ribuan usahawan sejak tahun 2013.

Saya selalu dijemput oleh syarikat korporat dan juga badan-badan kerajaan untuk memberikan seminar @ kelas.

Antaranya:

  • Persatuan Usahawan Internet Malaysia
  • Pihak Berkuasa Zakat Malaysia
  • Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC)
  • Permodalan Usahawan Nasional Berhad (PUNB)
  • Persatuan Pengeluar Ubat Tradisional Melayu Malaysia (PURBATAMA)
  • Shaklee (distributor)
  • Coway (agent)
  • Online Business Academy (OBAC)
  • MYNIC Berhad

Saya suka berkongsi ilmu dan melihat orang lain semakin berjaya selepas menggunakan ilmu yang kongsikan.

Itu passion saya.

Pengalaman Saya Dengan Blog & WordPress

Saya mula menulis blog pada tahun 2004.

Masa tu tulis sekadar nak main-main jer dan hobi ini terhenti pada tahun 2007.

Tahun 2011, saya dan isteri kembali menulis blog tentang tips parenting (sebab excited dapat anak pertama). Tapi itu pun tulis sekadar suka-suka.

Tahun 2013 barulah saya mula serious belajar tentang ilmu blogging sebab saya tak nak bergantung harap kepada Facebook.

Boleh baca kisah kenapa saya mula pinggirkan Facebook dan beralih kepada blog sebagai medium pemasaran utama untuk tau kenapa.

Berhasil Ke Teknik Yang Saya Guna?

Beginilah…

Sebelum belajar tentang ilmu blog & SEO (Search Engine Optimization), 81% trafik blog Diary of Muhammad (blog isteri saya) adalah daripada Facebook.

Waktu tu, setiap hari kami terpaksa memerah otak dan keringat untuk fikir nak share entri apa di fanpage kami supaya boleh menarik trafik yang tinggi.

Itu kisah dulu…

Alhamdulillah sekarang, trafik dari Facebook hanya sekitar 1.18% sahaja.

Selebihnya adalah dari Google (orang search) dan juga follower tegar blog Diary of Muhammad.

Ini screenshot dari Google Analytics yang menunjukkan sumber trafik (referral) blog Diary of Muhammad untuk tahun 2016.

Untuk blog FirdausAzizi.my pula, trafik kebanyakannya dari Facebook hanya dalam 38.38%. Bakinya adalah daripada Google dan juga follower saya.

Ada Ke Yang Pernah Belajar Dengan Saya & Berjaya Dapat Hasil?

Saya sebenarnya dah buat kelas blog @ WordPress lebih dari 17 kali sejak tahun 2014.

Anda boleh lihat senarai semua kelas yang saya pernah buat di link ini.

Di bawah ini saya sertakan sekali sebahagian daripada feedback yang saya terima.

Tenang, selamba tapi banyak input!

Pengisian yang mantap dan penjelasan yang terang...

After class support pun ada. Rugi kalau tak join :)

Mudah dan senang nak buat blog sendiri guna formula sifu...

On going support dan bantuan sepanjang kelas memang marveolous!

Saya rasa rugi jika orang lain tak ambil peluang. Patut tuan cas lebih...

Ini kelas blog terbaik yang saya pernah hadiri...

InsyaAllah anda akan belajar dari Zero to Hero!

Apa Yang Anda Akan Belajar Dalam 6 Video Selama 2 Jam 8 Minit Ini?

Ini adalah apa yang anda belajar dalam Video Panduan WordPress saya ini.

Video #1 - Domain & Hosting

  • Intro tentang jenis-jenis website.
  • Apa itu domain & hosting.
  • Cara beli domain & hosting yang murah tapi berbaloi.

Nota Kaki:

Saya akan ajar anda beli domain & hosting dengan harga serendah RM60 untuk setahun dalam video pertama ini.

Video #2 - Install WordPress

  • Cara Setup WordPress dalam hosting menggunakan cPanel.

Nota Kaki:

Selepas tonton video ke-2 ini, insyaAllah anda akan berjaya setup website WordPress anda.

Video #3 - Setting & Cara Guna WordPress

  • Cara Setting Website WordPress (customize theme, plugin, widget dan menus).
  • Cara tulis Post & Page dalam WordPress.

Video #4 - Landing Page

  • Cara Setup & Design Landing Page menggunakan Plugin yang percuma (tapi power).
  • Cara jadikan Landing Page sebagai main page website.

Video #5 - Borang

  • Cara bina borang dengan mudah dalam WordPress.
  • Cara masukkan borang dalam Page / Post.

Video #6 - Facebook Pixel & Retargeting

  • Cara pasang Facebook Pixel dalam WordPress.
  • Cara pastikan Pixel berjaya di pasang dengan betul.
  • Cara create Website Custom Audience di Facebook.
  • Cara setup kempen Retargeting guna Facebook Ads.

Macam Mana Nak Tonton Video-Video Ini?

  • Kesemua video ini boleh ditonton secara online menggunakan laptop atau juga phone.
  • Anda juga boleh muat turun video-video ini untuk memudahkan anda tonton bila-bila masa.

Berapa Yang Anda Perlu Laburkan?

Yuran kebijaksanaan yang anda perlu laburkan untuk…

Hanya RM397 Sahaja!

RM97

"Saya Dah Tak Sabar Ni!"

Terima kasih & tahniah kerana membuat pilihan yang bijak.

Sila isi borang tempahan di bawah.

PENTING!

  • Kalau borang di bawah tidak berjaya dipaparkan, anda boleh terus ke link ini.
  • Pastikan anda menerima salinan emel pengesahan tempahan daripada saya selepas borang berjaya dihantar.
  • Sila baca & fahamkan Refund Policy dan Disclaimer kami.
  • Perlukan bantuan? Boleh Whatsapp kami di 011 1948 1730.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.