Nak Belajar Cara Buat Iklan Canvas Dengan Mudah Dan Berkesan?

Ini panduan yang RINGKAS tapi PADAT, khas untuk anda!

(kalau anda tak tau iklan Canvas tu apa, boleh lihat contoh di atas)

Ini antara 5 kelebihan menggunakan iklan jenis Canvas:

  • Anda boleh pilih untuk hanya bayar bila orang klik dan baca Canvas anda (anda tak perlu bayar kalau orang klik Like, Comment atau Share)
  • Kos iklan jenis ini biasanya lebih murah berbanding iklan jenis Engagement yang guna gambar atau multiple image
  • Dalam satu Canvas ini, anda boleh masukkan gambar, tulisan dan juga video sekali gus (boleh jadi macam website / sales page yang simple)
  • Facebook tak strict dengan content yang anda guna dalam Canvas (jadi perkataan yang biasanya sensitif serta gambar yang banyak tulisan macam screenshot Whatsapp boleh digunakan dengan bahagia)
  • Bila orang dah klik masuk ke Canvas anda, anda boleh buat iklan jenis Retargeting untuk follow mereka sampai mereka terpaksa beli!

Amacam? Menarik Kan Kalau Anda Reti Buat Iklan Jenis Canvas!

Alhamdulillah saya dah siapkan satu panduan yang ringkas dan padat untuk membantu anda.

Ada 8 video dalam panduan ini dengan tempoh durasi selama 1 jam 13 minit.

(ada kemungkinan saya akan tambah content dari semasa ke semasa)

Teruskan membaca untuk tahu apa yang anda akan belajar dalam panduan ini.

1# Cara Paling Mudah Untuk Buat Iklan Canvas

Dalam video pertama selama 21 minit ini saya akan kongsikan dengan anda:

  • Apa itu iklan jenis Canvas
  • Macam mana nak buat iklan jenis Canvas dengan selamat (supaya anda hanya perlu bayar bila orang klik dan baca Canvas anda)
  • Cara advance untuk design Canvas menggunakan Canvas Builder
  • Template PowerPoint yang anda boleh guna untuk design Canvas dengan mudah, cantik dan menarik.

2# Cara Buat Custom Audience & Kempen Canvas Retargeting

Dalam video kedua pula anda akan belajar tentang:

  • Cara create Custom Audience daripada orang yang pernah masuk Canvas.
  • Cara buat kempen Retargeting untuk target orang yang dah baca Canvas anda tapi belum Whatsapp / hubungi anda.

Video kedua ini adalah selama 13 minit.

3# Cara Kaji & Baiki Prestasi Iklan Canvas Anda

Anda juga akan belajar tentang:

  • Cara nak kaji prestasi iklan Canvas (apa data-data yang perlu dilihat).
  • Daripada data di atas, macam mana anda boleh baiki prestasi iklan Canvas tersebut.

Video ketiga ini adalah selama 8 minit.

4# Cara Buat Iklan Canvas Jenis Collection

(Ini adalah video baru yang ditambah pada 5/10/2017)

Dalam bulan 8 yang lepas, Facebook baru saja perkenalkan format iklan Canvas jenis baru yang lebih menarik.

Disebabkan rupa iklan Canvas Collection yang sangat menarik, ia mampu meningkatkan jumlah klik pada iklan anda (sekaligus menjimatkan kos iklan).

Ini contoh iklan jenis Canvas Collection.

5# Cara Publish Iklan Canvas Anda Ke Page

(Ini adalah video baru yang ditambah pada 5/10/2017)

Biasanya kalau buat iklan jenis Canvas, ia hanya akan keluar sebagai iklan berbayar.

Kalau orang masuk Page anda, mereka tak akan jumpa Canvas tersebut (rugi kan?)

Jadi saya kongsikan dalam video ke-5 ini, macam mana untuk anda publish iklan Canvas yang anda dah buat terus ke Page anda.

Bila dah publish ke Page, boleh lah anda dapatkan lebih ramai orang untuk masuk ke Canvas anda.

6# Cara Publish Canvas Ke Page Tanpa Run Ads

(Ini adalah video baru yang ditambah pada 5/10/2017)

Haa....

Ini satu lagi strategi mahal yang tak ramai orang tau.

Bila anda dah buat Canvas, anda boleh juga publish Canvas tersebut ke Page anda tanpa buat iklan berbayar pun.

Mudah dan menjimatkan.

Sesuai kalau anda kongsik content-content untuk diviralkan (sambil anda buat sale secara tak langsung).

7# Cara Buat Link Direct ke Whatsapp

(Ini adalah video baru yang ditambah pada 5/10/2017)

Antara cara paling mudah untuk close sale dengan prospek adalah menggunakan Whatsapp.

Dan sekarang ni bertambah mudah sebab prospek tak perlu save nombor anda pun.

Anda boleh buat link khas yang bila orang klik, mereka terus akan dibawa ke Whatsapp.

Link ini anda boleh gunakan dalam Canvas anda ataupun dalam post-post iklan anda yang lain.

Saya kongsikan 3 cara untuk buat link direct ke Whatsapp ini dengan mudah dan selamat.

8# Cara Buat Link Direct ke Whatsapp

(Ini adalah video baru yang ditambah pada 5/10/2017)

Satu lagi cara yang mudah untuk close sale dengan prospek adalah menggunakan Messenger.

Kelebihan Messenger adalah prospek tak perlu klik link tambahan seperti untuk ke Whatsapp.

Ada orang suka guna Whatsapp.

Ada yang suka guna Messenger.

Jadi saya rakam video ini sebagai alternatif kepada sesiapa yang lebih suka close sale menggunakan Messenger.

Berapa Yang Anda Perlu Laburkan Untuk Belajar Buat Iklan Canvas Yang Berkesan?

Harga panduan ini hanya...

RM 97

Tapi untuk masa yang TERHAD, anda boleh dapatkan panduan ini dengan pelaburan serendah...

Hanya RM 77 sahaja

(jimat sebanyak RM 20)

"Saya Nak Dapatkan Panduan Menarik Ini Sekarang!"

Terima kasih sekali lagi sebab berminat.

Sila isi borang tempahan di bawah.

Akses untuk video dan juga template PowerPoint akan dihantar terus ke emel anda sebaik sahaja tempahan disahkan.

Copyright © 2017. FA Marketing Sdn Bhd.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.