Belajar Cara Automasikan Jualan & Follow Up Menggunakan Messenger Bot

Dengan Mudah, Murah dan Berkesan!

Ini realiti...

Setiap tahun, cabaran untuk pemasaran secara online akan semakin mencabar.

  • Kos iklan makin mahal
  • Respon orang terhadap iklan semakin merosot
  • Iklan pun makin susah nak approve
  • Silap sikit jer, boleh terus kena reject dan kadang-kadang akaun terus kena flag

Stress kan?

Itu belum masuk lagi bab...

  • Prospek Whatsapp kita macam berminat, tapi hanya bagi "blue tick" bila kita reply
  • Konon nak follow up, tapi tak sempat sebab busy closing (walaupun dapat "blue tick" lagi banyak dari respon)
  • Akhirnya leads yang masuk pun berterabur, tak sempat nak susun dan save betul-betul

Eh, Macam Biasa Jer Dengar Kan?

Memang biasa dengar sebab mungkin anda juga ada masalah yang sama kan? (aha!)

Saya faham sangat...

Sebab bila buat kelas dan coaching, itulah masalah-masalah yang saya biasa dengar.

Jadi anda tak perlu risau kalau anda ada masalah yang serupa.

Tapi...

Anda perlu risau kalau anda biarkan masalah-masalah ini berlarutan tanpa mencari jalan penyelesaian.

Ini Berita Baik Untuk Anda!

Anda sekarang sedang berada di tempat yang betul.

InsyaAllah saya ada solusi yang boleh membantu anda untuk selesaikan hampir ke semua masalah di atas.

Kalau tak berjaya selesai pun, insyaAllah kerja anda semakin ringan dan mudah.

Dan yang paling best, solusi ini anda boleh guna dengan percuma!

Wah, Apa Solusi Tersebut?

Sabar...

Sebelum saya kongsikan solusinya, ini sedikit disclaimer:

Solusi ini tidak dijamin 100% boleh selesaikan semua masalah di atas, tapi insyaAllah sekurang-kurangnya ia dapat membantu ringankan kerja anda.

Ini Bukan Sembang Kosong!

Ia berdasarkan pengalaman saya dan team menguruskan iklan untuk lebih daripada 25 syarikat selama hampir 3 tahun.

Ini jumlah kos iklan yang kami uruskan untuk tahun 2018 yang lepas.

Ini pula jumlah kos iklan yang kami uruskan untuk 3 bulan pertama tahun 2019.

Bila Guna Solusi Ini...

  • Alhamdulillah banyak kerja jadi lebih mudah sebab boleh terus "Close Sale" secara automatik dalam Messenger tanpa melibatkan Whatsapp
  • Kalau tak berjaya automatik close pun, dapat "tapis" prospek yang betul-betul berminat sebelum mereka Whatsapp untuk terus buat bayaran
  • Database dapat disimpan dengan baik dan tersusun supaya senang untuk follow-up semula
  • Boleh set sekali automatik follow-up ikut skrip dan masa yang kita nak. Setiap kali prospek masuk, confirm akan "dikejar" sampai bayar!
  • Setiap kali nak buat promosi atau launching, tak perlu spend besar untuk iklan sebab boleh hantar broadcast terus via PM

Menarik kan?

Berminat nak tau apa solusi tersebut?

Jeng Jeng Jeng...

InsyaAllah semua masalah-masalah anda di atas boleh diatasi dengan menggunakan...

Messenger Bot!

Ini 4 benda yang paling best bila anda menggunakan Messenger Bot.

  • Boleh automatik reply setiap PM yang masuk di Page (jimat masa anda nak mengadap phone & prospek pun seronok dilayan dengan pantas)
  • Dengan strategi yang betul, anda boleh terus close sale di Messenger, 24 jam sehari, 7 hari seminggu sebab 'Bot' yang akan melayan semua prospek
  • Mudah untuk anda follow up prospek terus di Messenger secara automatik. Paling best, anda boleh segmen kan prospek ikut apa yang mereka pernah respon sebelum ini.
  • Jimat kos iklan sebab boleh hantar broadcast setiap kali ada promosi atau launching baru. Mesej terus masuk ke Messenger prospek tanpa mereka perlu save pun nombor telefon kita.

Cukuplah 4 itu dulu untuk buat anda tak sabar nak guna Messenger Bot kan?

Macam Mana Rupa Messenger Bot?

Ini beberapa screenshot macam mana rupa bila Page anda diuruskan oleh Messenger Bot.

Persistent Menu

Ini namanya Messenger Persistent Menu yang prospek akan sentiasa nampak menu ni setiap kali kita hantar message dan bila mereka berinteraksi dengan kita.

Menu ini walaupun nampak simple, tapi ramai juga prospek yang suka klik.

Ini buktinya...

Broadcast Text, Gambar, Video Dan Gallery

Ini pula contoh broadcast yang saya hantar.

Boleh letak gambar, text, video, gallery image dan macam-macam lagi (dalam contoh ini saya letak gambar GIF diikuti text dan juga gallery).

Segmentatation

Ini contoh segmentation yang saya buat berdasarkan apa yang prospek pernah response dalam perbualan dengan Page saya.

Kadang-kadang kalau rajin...

Saya akan susun siap-siap automatik follow up menggunakan fungsi yang dipanggil 'sequence' (nampak tak open rate dia punyalah tinggi!)

Atau kalau nak cepat dan 'simple', boleh juga hantar broadcast pada Messenger Subscriber. Open Rate dia cantik jugak!

Ini data broadcast yang kami hantar pada 33,935 subscriber dengan hampir 75% buka dan baca broadcast tersebut.

Amacam?

Menarik kan kalau anda boleh guna Messenger Bot untuk automasikan jualan di Page anda?

Sebab itulah saya hasilkan panduan Messenger Marketing Mastery ini.

Setakat ini, ada 18 video dalam panduan ini dengan tempoh durasi selama 4 jam 28 minit.

Dan dalam video-video ini saya kongsikan cara untuk anda setup messenger bot menggunakan platform ManyChat yang percuma dan paling user friendly.

Dan yang paling penting...

Apa yang kongsikan ini adalah berdasarkan pengalaman saya menggunakan Messenger Bot sejak tahun 2016 lagi dan juga strategi-strategi proven yang saya dan team gunakan untuk klien-klien kami

(Ada client kami yang guna Messenger Bot berjaya buat sale dan kutipan sehingga mencecah 6 angka tau!)

Apa Yang Anda Akan Belajar Dalam Panduan Messenger Marketing Mastery Ini?

Ini antara topik-topik yang akan saya kongsikan dengan anda dalam panduan ini:

  • Preview pilihan-pilihan platform Messenger Bot dan kelebihan setiap satu platform
  • Cara mudah untuk setup 'Messenger Bot' menggunakan platform ManyChat
  • Cara segmenkan prospek supaya mudah follow-up (boleh segmenkan ikut produk sebagai contoh)
  • Cara broadcast message pada Messenger Leads dengan selamat & berkesan (supaya mereka respon & engage dengan kita)
  • Cara setup sistem follow-up automatik menggunakan Messenger (ala-ala Email Autoresponder)

(ada kemungkinan saya akan tambah topik-topik baru dari semasa ke semasa)

Modul Bonus & Terhangat

Ada 2 modul bonus dan dijamin paling hangat dalam panduan ini:

1# Messenger Re-Engagement Campaign

Saya akan bongkarkan cara untuk hantar Messenger Broadcast pada semua orang yang ada dalam Page Inbox menggunakan platform percuma!

Dengan menggunakan cara ini, anda bukan setakat dapat hantar broadcast...

Tapi anda akan dapat pindahkan sekali semua orang dalam Page Inbox menjadi Messenger Subscriber dalam ManyChat.

Ini contoh yang berlaku pada salah seorang client kami...

2# Share Gaya "Paksa-Rela" aka Teknik SBB

Saya juga akan kongsikan bagaimana anda boleh "paksa rela" subscriber untuk Share post anda.

Teknik yang diberi nama "Share Baru Bagi" ini diasaskan oleh Tuan Asrul Munir untuk platform Chatfuel, dan dipermudahkan oleh saya sendiri untuk platform ManyChat.

Bila guna teknik ini; lepas jer mereka Share, anda boleh bagi mereka insentif secara automatik tanpa anda perlu semak manual.

Ini contoh hasil gabungan Messenger Re-Engagement Campaign dengan Teknik SBB ini...

(Dapat 1,667 Share tanpa keluarkan sebarang kos iklan)

Biasanya saya dan team akan cas client minima RM1000 untuk servis Messenger Re-Engagement + Teknik SBB ini.

Tapi anda akan dapat belajar strategi yang sama dengan yuran pelaburan tak sampai RM300!

Berminat Nak Dapatkan Panduan Messenger Marketing Mastery Ini?

Terima kasih sebab berminat nak dapatkan video panduan saya ini.

Kalau diikutkan, saya nak jual panduan ini dengan harga RM997 sebab belum ada panduan Messenger Bot di pasaran yang se-detail ini.

Tapi sebab saya nak bantu anda berjaya guna Messenger Bot, saya decide untuk bagi anda diskaun khas sebanyak RM700.

RM 997

RM 297

Dengan yuran kebijaksanaan serendah RM297, anda akan dapat:

  • 18 video panduan selama 4 jam 28 minit
  • Update Percuma selama 1 tahun
  • Facebook Support Group

Special "Launch" Offer!

Sempena dengan pelancaran video panduan terbaru dan pertama saya untuk tahun 2019, saya nak bagi anda special price.

Harga Asal RM 297

Hanya RM 197!

Anda hanya perlu klik butang di bawah dan ikut arahan yang diberi oleh Messenger Bot saya.

Kalau bot tak bagitau apa-apa lepas klik link di atas, hantar jer text "MMM Offer" ke bot yer.

PENTING!

  • Pastikan anda menerima salinan emel pengesahan tempahan daripada saya selepas borang berjaya dihantar.
  • Anda akan terima emel dengan link untuk akses panduan ini sebaik sahaja tempahan disahkan.
  • Sila baca & fahamkan Refund Policy dan Disclaimer kami.
  • Perlukan bantuan? Boleh Whatsapp kami di 011 1948 1730.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.