Kelas Khas Raya 2019

Tak lama lagi dah nak masuk bulan Ramadhan…

Selain daripada berpuasa, pastinya ramai juga yang tak sabar (atau mungkin berdebar) nak masuk “Musim Raya”.

Musim di mana ramai orang akan shopping sakan.

Juga musim di mana ramai usahawan akan mengaut hasil lumayan (anda juga, insyaAllah)

Tapi…

Setiap tahun, masa inilah kos iklan akan mencanak naik sebab ramai “jerung” akan spend besar untuk iklan.

Dah lah kos iklan mahal lain macam, masa yang kita ada juga terhad sebab semua orang nak cepat.

Pendek kata, cabaran dan persaingan akan jadi luar biasa dasyat.

Ada yang akan untung besar ibarat ular sawa; makan sekali, untung setahun.

Dan akan ada juga yang kurang bernasib baik.

Kos iklan habis, tapi stok tak habis-habis.

Lepas Raya, terpaksa buat clearance sale tak sudah-sudah.

Itulah kisahnya “Musim Raya” yang bakal tiba.

Eh, Silap!

Sekarang pun sebenarnya anda dah boleh rasa bahangnya.

Kos iklan dah mula mahal.

Dah la mahal, iklan jalan punyalah slow!

Itu belum masuk iklan silap sikit jer, terus kena disapprove.

Lagi malang, ada yang akaun kena flag sebab katanya iklan tak berkualiti.

Ini bukan cerita rekaan, tapi fakta.

Kalau anda sendiri ada buat iklan sekarang, mesti anda sendiri perasan.

Soalnya, Apa Patut Anda Buat?

Apa strategi yang anda perlu guna untuk buat sale sebanyak mungkin dalam tempoh yang singkat ya amat ini?

Itulah yang insyaAllah saya dan team nak Share dengan anda nanti dalam Kelas Khas Raya.

Alhamdulillah kami dah 3 tahun tolong run iklan untuk client.

Maksudnya dah 3 tahun kami berpengalaman merasai “keseronakan” Musim Raya ini.

Ada client yang berjaya sambut Raya dengan gembira.

Ada client yang tak berapa menjadi, tapi kami dapat kenalpasti apa silapnya.

Yer, bukan semua kempen dan iklan kami menjadi.

Kami pun manusia.

Kami bukan Tuhan yang tak pernah buat sebarang kesilapan.

Tapi dari kesilapan dan kegagalan itulah yang kami belajar dan baiki tanpa henti.

Ini jumlah kos iklan yang kami tolong uruskan tahun lepas…

Total Ad Spending 2018 Team FAMES

Dan ini pula untuk 3 bulan pertama tahun ini…

Total Ad Spending Q1 2019 Team FAMES

InsyaAllah pengalaman inilah yang kami nak kongsi dengan anda dalam Kelas Khas Raya ini.


Tarikh, Masa & Lokasi

Tarikh: 4 & 5 Mei 2019

Masa: 9 pagi hingga 6 petang

Lokasi: Career Expert Eventhall, Bandar Saujana Putra (rujuk lokasi di sini)


Siapa Yang Sesuai Hadir?

Walaupun kelas ini khas untuk musim Raya, strategi yang kami kongsikan insyaAllah sesuai sepanjang masa dan tanpa mengira niche.

Cuma…

Kalau anda nak hadir, anda wajib pernah ada pengalaman buat iklan di Facebook.

Maknanya anda dah ada Page dan pernah run Ads, tak kisahlah guna Boost Post ataupun Ads Manager.

Kelas ini tak sesuai untuk newbie yang betul-betul zero.


Apa Yang Anda Akan Belajar?

Ini antara topik-topik yang anda akan belajar dalam kelas 2 hari ini.

1. Funnel Khas Raya

Macam mana nak susun kempen yang high impact menggunakan “kolam-kolam” khas.

Apa benda tu “kolam”?

Haa, itu nanti dalam kelas kami akan cerita.

2. Strategi Advance Audience Targeting

Nak main funnel, tak boleh hanya bergantung pada “Interest Targeting” sahaja.

Nak tak nak, anda kena guna Custom Audience.

Bila guna Custom Audience ni, iklan biasanya akan lebih padu sebab disasarkan pada audience yang lebih berkualiti.

InsyaAllah nanti kami akan kongsikan cara guna Custom Audience yang paling simple, tapi power (tak perlu ada website atau guna Pixel pun).

3. Messenger & Traffic Ads

Kalau anda masih hanya guna iklan jenis Post Engagement, anda wajib risau.

Untuk bersaing jauh di depan, anda perlu guna pelbagai jenis iklan.

Dan antara yang paling mudah dan berkesan adalah iklan jenis Messenger dan Traffic.

Nanti kami akan kongsikan cara buat dua-dua jenis iklan tersebut.

4. Messenger Marketing

Benda paling best bila guna Messenger Ads adalah sebab ianya boleh diintegrasikan dengan Messenger Bot.

Maksudnya, anda boleh automasikan sebahagian kerja close sale dan juga follow-up.

Kerja team sale akan jadi lebih ringan dan mudah.

Anda juga boleh hantar broadcast dari semasa ke semasa pada Messenger Subscriber (orang yang pernah PM Page anda).

Bukan setakat kos iklan jimat, nak close sale pun biasanya lebih mudah dengan prospek atau return customer.


Berapa Kos Untuk Hadir Ke Kelas Khas Raya Ini?

Ok, biar saya berterus terang dengan anda.

Yuran untuk workshop atau kelas saya biasanya antara RM1297 hingga RM1497.

Paling murah pun saya pernah offer adalah RM997.

Semua workshop saya adalah jenis praktikal dengan jumlah peserta yang sikit (dalam 20 ke 50 orang).

Ini supaya saya dan team boleh pastikan semua peserta dapat buat on the spot.

Saya tak buat seminar “preview” dengan peserta sampai beratus atau beribu orang sebab saya punya prinsip simple…

Bila saya buat kelas, saya nak setiap orang yang hadir boleh terus buat apa yang diajar.

Bukan datang kelas, dengar jer dulu dan balik baru cuba buat (itupun kalau ingat).

Sebab itu semua kelas saya:

  • Praktikal
  • Tiada Upsell untuk ke kelas yang lebih advance
  • Peserta tak ramai (max 50 orang)

Ini prinsip yang saya pegang sejak mula buat kelas pada tahun 2014.

Jadi berbalik pada Kelas Khas Raya ini…

Berapa Yurannya?

Setelah ditimbangtara…

Dan demi untuk membantu anda berjaya beraya sakan tahun ini…

Saya buat keputusan untuk letak yuran komitmen hanya RM797 (untuk 2 hari kelas praktikal + makan minum).

Tapi…

Untuk 20 orang yang terpantas yang mendaftar sebelum 27 April 2019, anda hanya perlu bayar…

RM797

RM697 sahaja!


Nak Lagi Jimat?

Saya perlukan bantuan dari anda!

Saya sebenarnya buat keputusan “last” minit untuk adakan kelas ini.

Last minit sebab saya rasa rugi kalau saya tak bantu anda buat duit sebanyak mungkin dalam musim yang paling masyuk ini.

Jadi bila masa tak banyak, saya perlukan bantuan anda untuk tolong saya war-warkan tentang kelas ini.

Dan sebagai balasan @ saya akan bagi anda diskaun sebanyak RM100.

Kira win-win lah!

Anda hanya perlu klik di sini dan ikut arahan yang akan diberi dalam Messenger.

Kalau bot tak bagitau apa-apa lepas klik link di atas, hantar jer text “KKR Offer” ke bot yer.

Kalau anda tak nak tolong Share @ tak nak diskaun pun takde masalah, boleh terus isi borang di bawah.

“Saya Nak Daftar Sekarang!”

Terima kasih sebab berminat untuk join Kelas Khas Raya ini.

Sila isi borang di bawah untuk mendaftar.

Bayaran perlu dibuat dalam masa 1 jam selepas borang dah dihantar untuk mengelakkan pendaftaran dibatalkan.

Kalau ada masalah, boleh hubungi Encik Aizat di 011 1948 1730 atau emel ke [email protected]