Dah Biasa Buat FB Ads Tapi Sales Semakin Slow & Tak Berapa Masyuk?

Mungkin anda masih guna teknik dan strategi lama yang dah tak sesuai lagi untuk tahun 2018!

Sekarang dah ramai orang buat bisnes di Facebook (mesti anda pun perasan kan?)

Yang buat Facebook Ads pun dah berlambak.

Pendek kata...

Sekarang persaingan dah semakin sengit di Facebook!

Sebab tu kalau anda masih guna strategi lama, susah untuk anda buat dan maintain sale setiap bulan.

Jadi macam mana anda nak bersaing dan jadi lain daripada yang lain, supaya orang perasan iklan anda.

Dan paling penting...

Supaya prospek pilih anda, bukan yang lain!

Ini antara 3 cara yang saya rekemen:

1. Unik

Iklan dan produk anda kena ada keunikan @ kelebihan berbanding persaing lain.

Kalau sama jer dengan yang lain, iklan anda akan diabaikan.

2. Sales Funnel

Anda kena ada sales funnel @ flow yang jelas bagaimana anda nak tukarkan stranger menjadi prospek, dan prospek menjadi customer.

Zaman sekarang tak boleh expect buat iklan hardsell, terus dapat sale.

Dulu boleh la buat iklan terus dapat sale. Sekarang sangat mencabar!

3. Messenger

Sekarang anda boleh buat beberapa jenis iklan khas untuk Messenger di mana bila prospek klik sahaja iklan anda, mereka akan terus dapat PM daripada anda.

Proses ini lebih mudah dan pantas berbanding Whatsapp (kalau anda tau caranya).

Dan selepas itu, anda boleh follow up dengan mudah menggunakan features Messenger Bot yang baru dilancarkan oleh Facebook tahun lepas.

Bila anda guna Messenger Bot, anda boleh:

  • Reply setiap PM yang masuk dengan automatik
  • Set sesiap sistem follow up automatik melalui PM (sequence)
  • Broadcast message dari semasa ke semasa terus ke Inbox prospek

Bila guna Messenger, prospek dah tak perlu susah payah nak Whatsapp anda dan tunggu anda respon; biar Messenger Bot yang bantu anda.

Ini antara feedback usahawan yang dah belajar dan kuasai 3 ilmu di atas.

Nak Belajar Macam Mana Nak Buat Ketiga-Tiga Benda Di Atas?

Kalau ya, saya jemput anda untuk hadir ke workshop Facebook Marketing Revolution 2018.

Ini detail tentang workshop kali ini:

     Tarikh: 3 hingga 5 Februari 2018

     Masa: 9.30 pagi hingga 5.30 petang

     Lokasi: The Atmosphere, Seri Kembangan

Apa Yang Anda Akan Belajar Dalam Workshop 3 Hari Ini?

Modul #1

Cara Ayat Iklan Yang Simple Tapi Padu Dan Berkesan

Berdasarkan pengalaman saya, ada 2 sebab kenapa kebanyakan iklan gagal:

  1. Ayat iklan yang digunakan tak menarik dan disasarkan pada audience yang salah
  2. Lepas dah baca ayat iklan tersebut, prospek langsung tak rasa teruja nak beli

Jadi dalam modul pertama nanti, anda akan belajar dulu cara untuk hasilkan ayat iklan yang berkesan.

Tanpa ayat iklan yang padu, tak guna anda belajar teknik-teknik advance yang lain (sebab ini ilmu asas).

Modul #2

Asas Cara Buat Iklan di Facebook

Lepas dah pandai menulis, barulah kita akan masuk modul kedua tentang memahami 'Campaign Objective' FB Ads; iaitu bagaimana Facebook akan deliver dan optimize iklan anda.

Kalau anda biasa buat iklan guna objektif "Engagement" sahaja, nanti anda akan belajar tentang 3 objektif baru yang powerful.

Selepas itu baru anda akan belajar buat iklan jenis:

  • Post Engagement (single / multi image + text)
  • Website Clicks (boleh guna link ke Whatsapp kalau takde website)
  • Video View
  • Canvas
  • Messenger Destination

Modul #3

Advance Audience Targeting

Cara orang biasa buat iklan adalah guna Interest. Anda tak nak jadi sekadar orang biasa-biasa kan? 

Jadi anda nanti akan belajar cara buat iklan yang lebih targeted menggunakan Custom Audience dan juga Lookalike Audience.

Bila iklan lebih targeted, kos akan lebih rendah dan pulangan juga pastinya lebih lumayan.

Modul #4

Facebook Full Funnel Edisi 2018

Tahun ini anda dah boleh nak berharap bila buat iklan hard sell, terus sale masuk mencurah-curah.

Tahun ini anda perlu ada strategi.

Anda kena guna satu benda yang dinamakan 'Sale Funnel' dan juga 'Branding'.

Dengan menggunakan funnel yang betul, insyaAllah lebih mudah untuk anda dapatkan prospek berkualiti yang akan senang untuk dipujuk membeli.

Saya akan kongsikan beberapa contoh funnel yang kami gunakan untuk client-client kami (yang Alhamdulillah mendatang hasil).

Modul #5

Retargeting (without website)

Untuk membantu anda buat jualan dengan lebih mudah, anda juga akan diajar cara buat kempen jenis Retargeting.

Anda akan belajar cara buat iklan pada siapa yang dah pernah:

  • Engage dengan Page anda
  • Tengok video anda
  • Klik Canvas anda

Nota Kaki: Berdasarkan kajian dan statistik, iklan jenis Retargeting mampu meningkatkan Conversion sehingga 70%!

Modul #6

Messenger Marketing & Setup Bot

Anda akan belajar macam mana nak buat iklan Messenger Destination Ads di mana bila prospek klik iklan, mereka akan terus dapat PM daripada anda.

Selain itu, anda juga akan belajar cara untuk setup Messenger Bot supaya kerja close sale & follow up anda menjadi lebih mudah selepas ini.

Selepas kelas, 'robot' anda akan tolong:

  • Autoreply setiap PM yang masuk
  • Tolong anda 'auto follow up' setiap prospek yang berminat
  • Broadcast pada siapa yang pernah PM anda

Modul #7

Cara Kaji dan Baiki Prestasi Iklan

Sebagai menutup workshop, anda akan belajar cara untuk kaji prestasi iklan anda.

Dan seterusnya macam mana nak baiki @ optimize supaya lebih bagus (kos lebih rendah, conversion lebih tinggi).

Ini Feedback Daripada Peserta Workshop Yang Lepas

Kenapa Saya Nak Bantu Anda?

Maaf...

Saya terlupa nak kenalkan diri.

Nama saya Firdaus Azizi.

Saya seorang yang sangat suka bermain dan mengkaji tentang Facebook Ads dan juga algorithm News Feed.

Kepakaran saya adalah membantu usahawan-usahawan yang untuk memulakan bisnes di Facebook dengan teknik yang betul dan strategi pengiklanan yang berkesan.

Alhamdulillah sejak tahun 2014, saya sudah membantu lebih daripada 4,352 usahawan melalui kelas, seminar dan juga video-video panduan yang saya hasilkan.

Saya juga pernah dijemput memberikan talk oleh beberapa syarikat dan agensi kerajaan.

Ini antaranya:

  • Pihak Berkuasa Zakat Malaysia
  • Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC)
  • Permodalan Usahawan Nasional Berhad (PUNB)
  • Persatuan Pengeluar Ubat Tradisional Melayu Malaysia (PURBATAMA)
  • Shaklee (distributor)
  • Coway (agent)
  • Online Business Academy (OBAC)
  • MYNIC Berhad
  • Maybank

Saya suka berkongsi ilmu dan melihat orang lain semakin berjaya selepas menggunakan ilmu yang kongsikan.

Itu passion saya.

Itu kegilaan saya buat masa ini.

Saya juga merupakan seorang "Facebook Blueprint Certified Professional"

Berapa Yang Anda Perlu Laburkan Untuk Join Workshop Ini?

Kalau dilihat pada content workshop ini, saya boleh senang-senang letak harga beribu-ribu ringgit.

Tapi sebab saya nak sangat bantu lebih ramai usahawan di Malaysia untuk buat sale, yuran hanya...

RM2,997

RM1,997

RM1,297 sahaja!

Dengan yuran tersebut, anda akan dapat:

  • Workshop selama 3 hari dari pagi sampai petang
  • 3 kali makan minum disediakan

Bonus Khas Untuk Anda!

Untuk memastikan anda betul-betul berjaya apply semua ilmu yang diajar dalam workshop 3 hari ini, anda juga akan mendapat 3 bonus tambahan di bawah dengan percuma!

  • 2 Pakej Video Premium saya; Pakej ViPER Reloaded (berharga RM497) dan juga Messenger Leads Pro (berharga RM297).
  • Lifetime Support Group di Facebook (bernilai RM497)
  • Whatsapp Support Group selama 30 hari (bernilai RM997)

Bonus saja dah bernilai RM2,288 sahaja!

Nak Jimat Sehingga RM600?

Kalau anda daftar seorang diri, yuran adalah RM1,297.

Kalau anda daftar berdua pula, yuran hanya RM1,197 seorang (jimat total RM200)

Nak Lagi Jimat?

Kalau anda daftar bertiga, yuran hanya RM1,097 seorang (total penjimatan sebanyak RM600).

(Yuran akan automatik berubah mengikut jumlah yang anda pilih dalam borang pendaftaran di bawah)

Borang Pendaftaran Facebook Mastery Workshop Edisi 2017

Terima kasih sebab berminat nak join workshop Facebook Marketing Revolution saya dari 3 hingga 5 Februari 2018 di The Atmosphere, Seri Kembangan.

PENTING!

  • Pastikan anda menerima salinan emel pengesahan tempahan daripada saya selepas borang berjaya dihantar.
  • Perlukan bantuan atau ada soalan nak tanya? Boleh Whatsapp kami di 011 1948 1730.
  • Jangan lupa baca sekali Refund Policy dan Disclaimer kami.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.