Buat Bisnes Online Tapi Belum Ada Website? 

Serious rugi kalau tahun 2017, anda masih nak buat bisnes sekadar di Facebook & Instagram tanpa ada 'kedai online' anda sendiri! 

Kawan...

Sekarang dah tahun 2017!

Kalau anda masih nak buat bisnes sekadar di FB & IG, susah bisnes anda nak bertahan apatah lagi nak pergi jauh.

Facebook sendiri expect iklan FB Ads akan mula tepu bermula pertengahan tahun ini.

Maksudnya...

Persaingan akan semakin sengit dan kos iklan yang akan semakin mencanak naik.

Adakah anda masih sanggup nak bergantung harap pada Facebook semata-mata?

Kalau anda serious nak bisnes anda pergi jauh, inilah masa yang sesuai untuk anda belajar buat website.

Kenapa Anda Perlu Ada Website Sendiri?

Bila anda dah ada website...

  • Itulah kedai online anda yang sebenar; anda ada kuasa penuh nak buat apa saja di website anda (takde risiko tetiba nak kena flag atau unpublish).
  • Website anda boleh keluar dengan percuma di Google bila orang search tentang produk @ bisnes anda.
  • Anda ada pilihan untuk tarik trafik ke kedai anda menggunakan Facebook, Google, Instagram, Twitter, dan macam-mana lagi. Kalau akaun kena flag pun, anda tak perlu pening kepala.
  • Paling penting, bisnes anda akan nampak profesional dan lebih diyakini.

"Ala, Saya Tak Retilah Buat Website..."

Saya faham.

Bukan semua orang reti buat website.

Saya pun dulu tak reti. Tapi Alhamdulillah saya buat keputusan tepat untuk belajar.

Zaman sekarang nak buat website lagi mudah; tak perlu tau coding ataupun bahasa programming.

Ada banyak platform untuk anda buat website dengan mudah dan juga murah.

Salah satu yang paling famous dan digunapakai oleh 58.9% website ialah WordPress.

Dengan WordPress, anda boleh buat macam-macam jenis website. Antaranya:

  • Blog
  • eCommerce (ala-ala Lazada dan Zalora tu...)
  • Minisite (seperti yang anda sedang baca ini)
  • Squeeze Page untuk kumpul database prospek (seperti di link ini)
  • Forum
  • Membership site
  • Dan baaaaaaanyak lagi!

Paling best, WordPress ni free jer!

Nak Belajar Cara Buat Website Guna WordPress?

Insya-Allah saya akan adakan workshop intensif selama 7 hari yang dinamakan "Dot Com Mastery Workshop". 

Ini adalah workshop 'hybrid'; 5 hari belajar secara online dan 2 hari belajar secara bersemuka.

"Eh, Awak Ni Siapa?"

Maaf, lupa nak kenalkan diri!

Nama saya Firdaus Azizi.

Saya adalah trainer dan pengarah urusan FA Marketing Sdn Bhd.

Kepakaran saya adalah membantu usahawan-usahawan untuk memulakan bisnes secara online dengan teknik dan strategi yang terbukti berkesan supaya anda boleh mendapat hasil dalam masa yang pantas, dengan kos yang minima.

Saya mula buat bisnes online pada tahun 2010 dan aktif berkongsi ilmu melalui blog, kelas dan video sejak tahun 2013.

Senang cerita,

  • Saya hanya ajar apa yang saya sendiri buat sejak 2010 lagi, yang terbukti berkesan.
  • Saya dah lama berkongsi ilmu dengan ribuan usahawan sejak tahun 2013.

Saya selalu dijemput oleh syarikat korporat dan juga badan-badan kerajaan untuk memberikan seminar @ kelas.

Antaranya:

  • Persatuan Usahawan Internet Malaysia
  • Pihak Berkuasa Zakat Malaysia
  • Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC)
  • Permodalan Usahawan Nasional Berhad (PUNB)
  • Persatuan Pengeluar Ubat Tradisional Melayu Malaysia (PURBATAMA)
  • Shaklee (distributor)
  • Coway (agent)
  • Online Business Academy (OBAC)
  • MYNIC Berhad

Saya suka berkongsi ilmu dan melihat orang lain semakin berjaya selepas menggunakan ilmu yang kongsikan.

Itu passion saya.

Pengalaman Saya Dengan Blog & WordPress

Saya mula menulis blog pada tahun 2004.

Masa tu tulis sekadar nak main-main jer dan hobi ini terhenti pada tahun 2007.

Tahun 2011, saya dan isteri kembali menulis blog tentang tips parenting (sebab excited dapat anak pertama). Tapi itu pun tulis sekadar suka-suka.

Tahun 2013 barulah saya mula serious belajar tentang ilmu blogging sebab saya tak nak bergantung harap kepada Facebook.

Boleh baca kisah kenapa saya mula pinggirkan Facebook dan beralih kepada blog sebagai medium pemasaran utama untuk tau kenapa.

Berhasil Ke Teknik Yang Saya Guna?

Beginilah…

Sebelum belajar tentang ilmu blog & SEO (Search Engine Optimization), 81% trafik blog Diary of Muhammad (blog isteri saya) adalah daripada Facebook.

Waktu tu, setiap hari kami terpaksa memerah otak dan keringat untuk fikir nak share entri apa di fanpage kami supaya boleh menarik trafik yang tinggi.

Itu kisah dulu…

Alhamdulillah sekarang, trafik dari Facebook hanya sekitar 1.18% sahaja.

Selebihnya adalah dari Google (orang search) dan juga follower tegar blog Diary of Muhammad.

Ini screenshot dari Google Analytics yang menunjukkan sumber trafik (referral) blog Diary of Muhammad untuk tahun 2016.

Untuk blog FirdausAzizi.my pula, trafik kebanyakannya dari Facebook hanya dalam 38.38%. Bakinya adalah daripada Google juga follower saya.

Ada Ke Yang Pernah Belajar Dengan Saya & Berjaya Dapat Hasil?

Saya sebenarnya dah buat kelas blog @ WordPress lebih dari 15 kali sejak tahun 2014.

Anda boleh lihat senarai semua kelas yang saya pernah buat di link ini.

Di bawah ini saya sertakan sekali sebahagian daripada feedback yang saya terima.

Tenang, selamba tapi banyak input!

Pengisian yang mantap dan penjelasan yang terang...

After class support pun ada. Rugi kalau tak join :)

Mudah dan senang nak buat blog sendiri guna formula sifu...

On going support dan bantuan sepanjang kelas memang marveolous!

Saya rasa rugi jika orang lain tak ambil peluang. Patut tuan cas lebih...

Ini kelas blog terbaik yang saya pernah hadiri...

InsyaAllah anda akan belajar dari Zero to Hero!

Apa Yang Anda Akan Belajar Selama 7 Hari Bersama Saya?

Ini adalah apa yang anda belajar dalam program selama 7 hari ini.

Hari Pertama (Online)

  • Intro tentang jenis-jenis website
  • Apa itu domain & hosting
  • Cara beli domain & hosting yang murah tapi berbaloi

Nota Kaki:

Anda akan diwajibkan untuk beli domain & hosting pada hari pertama ini. Harga dalam sekitar RM100 untuk setahun.

Hari Kedua (Online)

  • Cara Setup WordPress dalam hosting menggunakan cPanel
  • Tetapan Asas WordPress

Nota Kaki:

Dalam hari ke-2, anda akan sudah berjaya setup website anda sendiri.

Hari Ketiga (Online)

  • Cara pasang plugin premium InstaBuilder (akan digunakan untuk bina Landing Page / Minisite)
  • Cara pasang premium theme (akan digunakan sebagai blog)

Nota Kaki:

Anda akan mendapat plugin InstaBuilder berharga USD 99 dan premium theme MyThemeShop berharga USD 59 percuma sebagai bonus untuk Dot Com Mastery Workshop.

Hari Keempat (Online)

  • Cara setup & desain Landing Page menggunakan InstaBuilder

Hari Kelima (Online)

  • Cara buat Keyword Research untuk kenalpasti apa yang orang selalu search di Google.

Hari Keenam (Face to Face)

  • Cara tarik trafik ke website menggunakan Facebook Ads
  • Cara pasang Facebook Pixel untuk Retargeting dan Conversion Tracking
  • Strategi Retargeting
  • Cara customize gambar & tajuk untuk Facebook (supaya orang tertarik nak klik & baca)

Hari Ketujuh (Face to Face)

  • Teknik penulisan mesra Google aka SEO
  • Asas Sales Funnel menggunakan website
  • Asas pemasaran emel (strategi kumpul database guna Blog / Squeeze Page)
  • Cara untuk lajukan website (WordPress Optimization)
  • WordPress Security & Maintenance

Tarikh & Lokasi Workshop

1. Tarikh Workshop:

  • 16 - 20 Januari 2017 (Online)
  • 21 - 22 Januari 2017 (Face to Face)

2. Konsep Workshop

  • Kelas online akan dibuat dalam Facebook Group tertutup menggunakan Facebook Live dari jam 9.30 malam hingga 10.30 malam.
  • Rakaman untuk sesi online boleh ditonton walaupun jika anda terlepas sesi Live tersebut.
  • Kelas bersemuka pula akan diadakan di Islamic Relief Malaysia, Seksyen 9 Bandar Baru Bangi dari jam 9.30 pagi hingga 5.30 petang. 

"Saya Dah Tak Sabar Nak Daftar!"

Sabar dulu!

Saya faham anda dah lama cari kelas untuk belajar buat website.

Sebelum anda daftar, ada beberapa info yang anda perlu faham & hadam.

1. Workshop Ini Bukan Untuk Semua Orang

Walaupun nak buat website guna WordPress boleh dikatakan mudah, ianya tak sesuai kalau anda jenis malas nak belajar dan explore benda baru.

Bila dah ada website sendiri, anda kena rajin dan berani kan diri untuk belajar benda baru.

Sekali sekala, anda kena rajin Google sana sini.

Kalau masih tak jumpa solusi, baru anda tanya dalam Support Group.

Sikap proaktif ini sangat penting.

Kalau anda bukan orang begini, lebih baik anda upah orang untuk develop dan jaga website anda.

2. Domain & Hosting

Kos untuk domain dan hosting tidak termasuk dalam yuran.

Pada hari pertama kelas nanti, saya akan ajar anda bagaimana dan di mana nak beli domain dan hosting yang murah tapi berbaloi. 

Harga tak mahal pun.

Paling murah, RM60 setahun. 

Berapa Yang Anda Perlu Laburkan?

Yuran kebijaksanaan yang anda perlu laburkan untuk…

  • Kelas 7 hari
  • Ekslusif Support Group di Facebook & Whatsapp
  • Plugin InstaBuilder berharga USD 99
  • Pilihan 2 theme premium MyThemeShop berharga USD 59 setiap satu

Hanya RM797 Sahaja!

RM697

Harga di atas adalah terhad untuk 4 orang yang terpantas yang mendaftar sebelum 16 Januari 2017.

"Saya Dah Tak Sabar Nak Join!"

Terima kasih & tahniah kerana membuat pilihan yang bijak.

Klik butang di bawah sekarang untuk mendaftar.

Pastikan anda sudah membaca Refund Policy kami dan juga Disclaimer.

Scroll to Top

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.