Tips Pemasaran

Mahu Naikkan Semula Sales? Ketahui Punca & Solusinya di Sini

Sales yang banyak setiap hari adalah impian setiap peniaga. Pagi Close dekat Whatsapp. Tengahari sibuk packing barang. Malam happy jer kira duit. 🤩 Jika anda pernah melaluinya. Ia tentu pengalaman yang manis kan? Tekan ‘boost post’ jer setiap hari. Itu pun dah tak menang tangan. Namun sedarlah, langit tak selalunya cerah… Perasan tak sekarang ni, bila …

Mahu Naikkan Semula Sales? Ketahui Punca & Solusinya di Sini Read More »

whatsapp-business

Ini Tutorial Lengkap Cara Setup Whatsapp For Business

Anda seorang peniaga yang menggunakan WhatsApp untuk close sale? Belum lagi menggunakan aplikasi WhatsApp Business? Applikasi terbaru dari WhatsApp ini benar-benar dapat membantu anda untuk menguruskan prospek yang masuk ke dalam WhatsApp anda. Jika anda masih belum install applikasi ini, mari saya tunjukkan step by step bagaimana untuk setup WhatsApp for Busines ini. Sebelum Anda Teruskan …

Ini Tutorial Lengkap Cara Setup Whatsapp For Business Read More »

7 Cara Menetapkan Unique Selling Point

7 Cara Menetapkan Unique Selling Point (USP) Bisnes Anda

Bisnes yang baik adalah bisnes yang mempunyai Unique Selling Point tersendiri. Kebiasaannya USP ini digunakan dalam tawaran kita kepada pembeli untuk menarik minat mereka membeli produk/servis daripada kita. Untuk pemahaman lebih lanjut berkaitan dengan USP ini anda perlu ketahui apa itu maksud Selling Point terlebih dahulu. Untuk mengetahui Selling Point anda perlu menjawab soalan berikut …

7 Cara Menetapkan Unique Selling Point (USP) Bisnes Anda Read More »

3 Suhu Prospek Yang Anda Perlu Kenalpasti Sebelum Mulakan Iklan

Sebelum anda memulakan sesuatu Iklan , adalah wajib supaya anda kenalpasti terlebih dahulu prospek anda. Kenapa ianya penting? Sama juga bila anda berborak dengan orang yang anda first time jumpa… Agaknya apa perbualan yang pertama anda akan tanya kepada mereka? Anda mesti bertanya berkaitan perkara-perkara yang umum seperti duduk di mana? Kerja di mana ? …

3 Suhu Prospek Yang Anda Perlu Kenalpasti Sebelum Mulakan Iklan Read More »

3 Alasan tidak membeli_2

3 Alasan Tidak Membeli Yang Popular dan Cara Menjawabnya

Sebagai seorang pemilik bisnes online sudah pasti anda akan menghadapi pelbagai alasan daripada prospek anda untuk tidak membeli produk/servis anda pada waktu tawaran diberikan kepada mereka. Ini adalah perkara biasa dan sebagai pemilik bisnes online and harus cekap untuk memberikan jawapan yang “terbaik” supaya mereka terus mendapatkan produk/servis anda. Dalam artikel ini saya kongsikan 3 …

3 Alasan Tidak Membeli Yang Popular dan Cara Menjawabnya Read More »

Scroll to Top