Internet Marketing

Cara Save Semua Nombor Prospek Yang Pernah Whatsapp Anda Dengan Mudah

Ada guna Whatsapp untuk bisnes?

Tak sempat nak save setiap nombor yang masuk sebab sibuk close sale?

Aduh, rugi betul!

Sangat rugi kalau anda tak save setiap nombor yang masuk sebab:

  1. Kalau phone hilang atau rosak, habislah database prospek dan customer anda hilang sekali
  2. Susah untuk anda buat follow-up dengan tersusun (jenuh lah nak bukak setiap satu Whatsapp untuk tau dia tu siapa)
  3. Tak dapat nak buat Custom Audience untuk Retargeting dan juga bina Lookalike Audience

Kalau anda buat iklan berbayar seperti Facebook Ads dan Google Ads, lagilah anda rugi sebab anda dah ‘laburkan' duit untuk dapatkan setiap nombor aka prospek tersebut.

Seminar Pemasaran Online Terkini 2018 By Firdaus Azizi

[irp posts=”1273″ name=”Apa Itu Lookalike Audience & Cara Menggunakannya”]

Jadi Apa Yang Anda Patut Buat?

Ini adalah beberapa best practice yang anda patut amalkan.

  1. Setiap kali ada Whatsapp baru yang masuk, terus save nombor tersebut dalam telefon anda. Jangan bertangguh atau tunggu malam baru nak save. Nanti mesti lupa atau tak sempat.
  2. Sync Contacts dalam telefon terus ke akaun Google anda supaya data anda selamat jika phone hilang atau rosak.
  3. Kalau ada ramai staf close sale, boleh sync semua nombor ke akaun Google yang sama (orang kata centralize data management).
  4. Gunakan kod-kod khas untuk segmen kan contacts anda supaya proses follow-up akan lebih teratur. Contohnya:
    • “P Nama ABC 05112018” untuk prospek yang Whatsapp anda pada 5 November 2018 dan berminat dengan produk ABC
    • “B Nama ABC 06112018” untuk prospek yang dah bagitau nak bank in pada 6 November 2018 untuk produk ABC
    • “C Nama ABC 07112018” untuk prospek yang dah bertukar menjadi pembeli aka customer pada 7 November 2018
[irp posts=”8295″ name=”Cara Buat Link API Whatsapp Dengan Pantas & Percuma”]

Tapi Nombor-Nombor Yang Dah Lepas Macam Mana?

Kalau anda dah bertahun-tahun tak pernah save nombor prospek dan customer yang Whatsapp, mesti azab nak belek setiap satu Whatsapp dan save.

Tapi jangan risau…

Ada cara untuk anda extract semua nombor tersebut untuk disimpan dan dijadikan sebagai Custom Audience.

Bukan setakat extract, anda boleh juga hantar broadcast / blast mesej pada mereka menggunakan Whatsapp tanpa perlu mereka save nombor anda terlebih dahulu.

Best kan?

Nak tau caranya?

Saya kongsikan di bawah.

Cara Extract Nombor Semua Orang Yang Pernah Whatsapp Anda

Cara yang saya kongsikan di bawah ini melibatkan penggunaan satu software yang diberi nama WA Sender Pro.

Software ini ada 2 fungsi utama yang sangat menarik:

  1. Extract nombor Whatsapp
    • Nombor orang yang pernah Whatsapp anda tapi anda belum save nombor mereka
    • Nombor Contacts dalam phone anda
    • Nombor-nombor orang dalam group Whatsapp yang anda join
  2. Whatsapp Broadcaster
    • Berbeza dengan cara biasa yang memerlukan prospek untuk terlebih dahulu save nombor anda; bila guna software ini, anda boleh hantar broadcast pada sesiapa sahaja dengan menggunakan format text

Anda boleh tonton video di bawah untuk demo ringkas fungsi-fungsi dalam software ini.

Berminat Nak Dapatkan Software WA Sender Pro Ini?

Software ini adalah software berbayar dan setakat tarikh artikel ini ditulis, ianya berharga RM190 untuk lesen seumur hidup.

Beberapa info penting sebelum anda mendapatkan software ini.

  • Software ini hanya boleh digunakan dalam komputer Windows sahaja
  • Boleh install dalam lebih daripada satu komputer, tetapi pada satu-satu masa, ianya boleh digunakan dalam satu komputer sahaja
  • Software support iPhone dan juga Android sebab menggunakan interface Whatsapp Web

Berminat nak dapatkan software ini? Klik butang di bawah untuk membuat tempahan.

 

Disclaimer

Ini bukan software saya. Saya hanyalah penggunakan software tersebut yang berpuas hati setelah menggunakannya selama hampir tiga bulan (sejak September 2018).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dah Buat FB Ads Tapi Masih Tak Menjadi?Klik Sini Untuk Kami Bantu
Nak Video Pemasaran Facebook Percuma?

Nak Video Pemasaran Facebook Percuma?

Masukkan details anda di bawah untuk muat turun pakej video percuma daripada saya.

You have Successfully Subscribed!

Shares