Amir Faisal

Penulis buku Teknik Pukau Pelanggan & buku Close Sales Whatsapp. Berpengalaman lebih 5 tahun dalam marketing & sales menggunakan channel Facebook. Pernah dijemput berkongsi mengenai copywriting & close sales. Aktif berkongsi tips-tips premium di Facebook Amir Faisal II.

5 Kesilapan Besar Pemilik Produk Atur Strategi Bisnes

Ada yang terfikir nak jadi pengasas produk? Atau pun ada yang dah jadi Founder produk? Ya, tidak dinafikan ramai yang berlumba-lumba nak jadi Founder produk sebab fikir boleh cepat kaya. Bahkan, kata orang jadi pemilik produk ini memang kelihatan gah dan nampak hebat di mata khayalak ramai. Mana taknya, bila kita kenalkan diri dengan bangganya …

5 Kesilapan Besar Pemilik Produk Atur Strategi Bisnes Read More »

Promosi & Diskaun – Bagus Ke Kalau Dibuat Dengan Kerap?

Kalau kita tengok dalam kalendar tahunan, boleh dikatakan setiap suku tahun akan ada tarikh-tarikh atau event-event yang penting. Biasanya, usahawan akan ambil setiap peluang keemasan ini dengan mengadakan promosi dan diskaun untuk tingkatkan jualan bisnes mereka. Dari sudut pelanggan pula, biasanya mereka akan tertunggu-tunggu tarikh penting ni, sebab mereka tahu akan ada “OFFER” yang best-best …

Promosi & Diskaun – Bagus Ke Kalau Dibuat Dengan Kerap? Read More »

marketing funnel fb ads

4 Piramid Pelanggan yang ‘Online Seller’ Perlu Tau (Supaya Dapat Prospek yang Berkualiti)

Tau tak? Selama ni, ramai yang hanya meneroka 3% dari pasaran. Ramai  yang fokus menjual kepada 3% prospek yang  ada dalam pasaran je. Sedangkan ada 37% lagi prospek yang sebenarnya berpotensi menjadi pelanggan kita dengan mudah, tapi, mereka ni diabaikan oleh kebanyakan peniaga. Kita biasanya ‘pandang sebelah mata’ dan tak nak  ambil tahu pun tentang …

4 Piramid Pelanggan yang ‘Online Seller’ Perlu Tau (Supaya Dapat Prospek yang Berkualiti) Read More »

Cara Mudah Follow Up Untuk Mudahkan Close Sale

Prospek Bagi ‘Bluetick’ dan Terus Senyap? Ini Apa yang Perlu Anda Buat.

Pernah tak masa tengah-tengah nak close sale tu, lepas bagi harga je prospek terus senyap? Atau prospek dah dapat no akaun, tapi lepas tu senyap terus? Kalau anda dapat sindrom “Bluetick” ni, kemungkinan besar anda dah kena reject dengan prospek tu. Tapi, jangan sedih bila kena reject, sebab masih ada cara untuk ‘pancing’ mereka. Prospek …

Prospek Bagi ‘Bluetick’ dan Terus Senyap? Ini Apa yang Perlu Anda Buat. Read More »

Scroll to Top